13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Mexikói vörös rizs

Mariann , 2014. március 09.
Mexikói hetünk utolsó étele a különleges vörös rizs, mely elkészítése nagyon egyszerű, hamar kész van. Kicsit hasonlít a rizseshúshoz, azonban ebbe nem kell hús, így a vegetáriánusoknak is előszeretettel ajánljuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 evőkanál olaj
 1 fej vöröshagyma
 1 csípős zöldpaprika vagy chilipaprika
 30 deka basmati rizs
 1 evőkanál paradicsompüré
 20 deka konzervparadicsom
 fél liter zöldségleves

Elkészítés:
Aprítsuk fel a paprikát és a hagymát, majd egy serpenyőben, forró olajon pároljuk meg őket. Ezután hozzákeverjük a rizsszemeket és 5 percig dinszteljük, amíg a rizsszemek átlátszóvá nem válnak.

Ha már átlátszók a rizsszemek, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét és a felkockázott konzervparadicsomot, ráöntjük a zöldségleveslét. Ha szükséges, akkor sózzuk meg. Feddjük le és 15-20 perc alatt megfőzzük, hogy a rizsszemek puhák legyenek.

Ezt követően már tálalhatjuk is. Egy kevés citrommal vagy lime-mal meglocsolhatjuk.
 
5 hozzászólás

veruss74 • Hiperaktív #5 • 6 éve, 11 hónapja és 15 napja

Imádom a ehhez hasonló ételeket.

Móni • Überbrutál #4 • 7 éve, 1 hónapja és 15 napja

Ez tényleg egy nagyon gyorsan elkészíthető étel! Klassz recept!

krisztike • Überbrutál #3 • 7 éve, 1 hónapja és 15 napja

Kipróbálom!

csillucs • Nagymester #2 • 7 éve, 1 hónapja és 15 napja

Érdekesen hangzik! Nem tudom milyen íze lehet.

Hampster • Megszállott #1 • 7 éve, 1 hónapja és 15 napja

Ilyet még sosem ettem, de nagyon gusztusosnak tűnik!