Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 csípős zöldpaprika vagy chilipaprika
30 deka basmati rizs
1 evőkanál paradicsompüré
20 deka konzervparadicsom
fél liter zöldségleves
Elkészítés:
Aprítsuk fel a paprikát és a hagymát, majd egy serpenyőben, forró olajon pároljuk meg őket. Ezután hozzákeverjük a rizsszemeket és 5 percig dinszteljük, amíg a rizsszemek átlátszóvá nem válnak.
Ha már átlátszók a rizsszemek, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét és a felkockázott konzervparadicsomot, ráöntjük a zöldségleveslét. Ha szükséges, akkor sózzuk meg. Feddjük le és 15-20 perc alatt megfőzzük, hogy a rizsszemek puhák legyenek.
Ezt követően már tálalhatjuk is. Egy kevés citrommal vagy lime-mal meglocsolhatjuk.