2018. május 26., szombat • Fülöp, Evelin

Mexikói tésztasaláta

Mariann , 2018. február 21.
Néha nehéz elegendő zöldséget fogyasztanunk. Egy jól elkészített salátával azonban nem csak sok zöldséget és ezáltal vitamint tudunk bevinni szervezetünkbe, hanem akár még jól is lakhatunk vele. Ilyen étel a mexikói tésztasaláta is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g masnitészta (vagy bármilyen más tészta)
 2 db kis konzerv kukorica
 3 szál zöld hagyma
 fél csokor koriander
 1 evőkanál apróra vágott jalapeno paprika
 6-8 szelet füstölt bacon
 fél csésze feta sajt
 1 kis konzerv vörös bab

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki, majd hagyjuk lecsepegni és kihűlni. Közben a kukorica levét öntsük le, majd egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a kukoricaszemeket néhány perc alatt. Egy tálban keverjük össze a karikákra vágott hagymát, az apróra vágott koriandert és a paprikát. Ha a kukorica kész, adjuk a hagymás keverékhez. A bacont szintén vágjuk össze és pirítsuk meg egy serpenyőben.

Ha a bacon is kész, akkor mehet a többihez, az összemorzsolt sajttal és a babbal. Végül az egészhez adjuk a tésztát. A salátához lehet még adni egy kis mexikói dresszinget vagy egy kis avokádót.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Hiperaktív #2 • 3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nem vagyok egy nagy mexikói evő.

hemberender • Hiperaktív #1 • 3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Egészen egyszerű. Akár mexikói zöldségkeveréket is lehetne használni.