Hozzávalók:
4 db tojás
250 g cukor
250 g finomliszt
1 evőkanál sütőpor
3 evőkanál víz
A csokiöntethez:
5 dl tej
2 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
30 g cukor
2 db tojássárgája
Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd adagonként keverjük hozzá a sütőporos lisztet. Ha sűrű, akkor egy kis vízzel hígítsuk fel. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a csokiöntetet. Ehhez a kakaóport, a cukrot és a keményítőt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgákat és egy deci tejet. A többi tejet kezdjük el melegíteni. Ha már kezd gyöngyözni, akkor a kakaós keveréket beleöntjük és addig kevergetjük, míg elkezd besűrűsödni. Ezután hagyjuk kihűlni és a piskótához tálaljuk.