7 °C
tiszta égbolt
2024. április 17., szerda
Rudolf

Meggyes-kakaós amerikai palacsinta

2019. augusztus 15.
6.5611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és finom palacsinta, amit mindenképpen érdemes elkészíteni a hosszú hétvégén. A meggy és a kakaó nagyon jól illik egymáshoz, ha pedig a kész palacsintát tejszínhabbal kínáljuk, akkor majdnem olyan, mint a feketeerdő torta.


Hozzávalók:
275 ml tej
1 db tojás
50 g cukor
2 evőkanál olvasztott vaj
160 g liszt
15 g holland kakaópor
10 g sütőpor
1 csipet só
meggy

Elkészítés:
A tejet, a cukrot, a vajat és a tojást habverővel simára keverjük, majd egy másik tálban a száraz hozzávalókat is összekeverjük. Ezután a szárat hozzávalókat szitáljuk bele a tejes keverékbe úgy, hogy ne csomósodjon be. A meggyet magozzuk ki és a levét egy kicsit nyomkodjuk ki, majd szórjunk a palacsinta tésztába ízlés szerint. Ezután kevés vajjal kikenjük a palacsintasütőt és kisebb adagokban kisütjük.

Akkor jó, ha picit megemelkedik a tészta és kisebb lyukak látszódnak rajta. Csoki öntettel, tejszínhabbal vagy akár fagyival tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

Sandy

5 éve, 25 napja

Ejj de guszta ez a palacsinta.

válasz erre