Meggyes-kakaós amerikai palacsinta

Mariann , 2019. augusztus 15.
Mai receptünk egy nagyon ízletes és finom palacsinta, amit mindenképpen érdemes elkészíteni a hosszú hétvégén. A meggy és a kakaó nagyon jól illik egymáshoz, ha pedig a kész palacsintát tejszínhabbal kínáljuk, akkor majdnem olyan, mint a feketeerdő torta.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 275 ml tej
 1 db tojás
 50 g cukor
 2 evőkanál olvasztott vaj
 160 g liszt
 15 g holland kakaópor
 10 g sütőpor
 1 csipet só
 meggy

Elkészítés:
A tejet, a cukrot, a vajat és a tojást habverővel simára keverjük, majd egy másik tálban a száraz hozzávalókat is összekeverjük. Ezután a szárat hozzávalókat szitáljuk bele a tejes keverékbe úgy, hogy ne csomósodjon be. A meggyet magozzuk ki és a levét egy kicsit nyomkodjuk ki, majd szórjunk a palacsinta tésztába ízlés szerint. Ezután kevés vajjal kikenjük a palacsintasütőt és kisebb adagokban kisütjük.

Akkor jó, ha picit megemelkedik a tészta és kisebb lyukak látszódnak rajta. Csoki öntettel, tejszínhabbal vagy akár fagyival tálalhatjuk is.
 
1 hozzászólás

Sandy • Messiás #1 • 4 hónapja,

Ejj de guszta ez a palacsinta.