6 °C
erős felhőzet
2024. április 25., csütörtök
Márk

Meggyes piskóta

2020. május 31.
17.9121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes meggyes piskóta, amit a nagymamáink is készítettek nekünk. Nem nehéz elkészíteni, csupán a piskótára kell odafigyelni. A gyerekek biztosan kedvelni fogják ezt az édességet.


Hozzávalók:
8 evőkanál finomliszt
8 evőkanál cukor
8 db tojás
400 g meggy
1 csipet só
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk szét, figyeljünk, hogy a fehérjébe ne kerüljön sárgája. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá egy csipet sóval, míg a tojássárgákat elkeverjük a cukorral. Akkor jó, ha már szinte fehér a sárgája. Óvatosan keverjük a tojássárgát a habhoz, majd ezt követően adagokban szitáljuk hozzá a lisztet. A tésztát egy kivajazott tepsibe tesszük és beleszórjuk a meggyet.

Előmelegített sütőben 170 fokon 35-40 percig sütjük, figyeljünk arra, hogy ne nyitogassuk a sütőajtaját. Hagyjuk hűlni és porcukorral tálaljuk.
1 hozzászólás

eperjam

4 éve, 2 hónapja és 24 napja

Az egyik kedvenc süteményem. mosolygó smiley

válasz erre