Hozzávalók:
8 evőkanál finomliszt
8 evőkanál cukor
8 db tojás
400 g meggy
1 csipet só
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk szét, figyeljünk, hogy a fehérjébe ne kerüljön sárgája. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá egy csipet sóval, míg a tojássárgákat elkeverjük a cukorral. Akkor jó, ha már szinte fehér a sárgája. Óvatosan keverjük a tojássárgát a habhoz, majd ezt követően adagokban szitáljuk hozzá a lisztet. A tésztát egy kivajazott tepsibe tesszük és beleszórjuk a meggyet.
Előmelegített sütőben 170 fokon 35-40 percig sütjük, figyeljünk arra, hogy ne nyitogassuk a sütőajtaját. Hagyjuk hűlni és porcukorral tálaljuk.