Meggyes kuglóf

Mariann , 2018. június 17.
Lassan itt a meggy szezon, már néhány gyümölcsösnél lehet kapni friss magyar meggyet, amiből nem csak befőttet készíthetünk, hanem akár ilyen finom süteményeket is, mint például a meggyes kuglóf. Egy családi összejövetelhez tökéletes ez a kuglóf recept.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g margarin
 250 g porcukor
 4 db tojás
 370 g finomliszt
 1 csomag sütőpor
 1 csomag vaníliás cukor
 150 g meggybefőtt
 1 evőkanál vaj
 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A meggyet csepegtessük le. Egy tálban keverjük habosra a cukrot és a vajat. A vaj legyen szobahőmérsékletű. Ezután adagoljuk hozzá a tojásokat is és a vaníliás cukrot. Egy fakanál segítségével 2-3 adagban keverjük a masszához a lisztet és a sütőport. A kuglóf formát kenjük ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával.

A tészta egy részét öntsük a formába, majd szórjuk bele a meggyet, ezután zárjuk le ismét tésztával az egészet. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük, vagy tűpróbáig.
 
2 hozzászólás

Carrie • Megszállott #2 • 3 hete és 6 napja

Ohh de jól néz ki. Ilyet szívesen sütnék.

pilótakeksz • Messiás #1 • 1 hónapja,

Wow de jól fest.