2019. június 26., szerda • János, Pál

Medvehagymás túrókrém

Mariann , 2019. március 21.
Lassan itt a medvehagyma szezonja, így érdemes elővenni kedvenc receptjeinket. A zöldségesnél már lehet kapni friss medvehagymát, de akár saját magunk is elmehetünk szedni, de ilyenkor figyeljünk, hogy mit szedünk le.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 fél csokor medvehagyma
 125 g zsírszegény túró
 2 evőkanál lenmag olaj
 fél fej lila hagyma
 1 evőkanál citromlé
 só, fehér bors

Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mossuk meg és csepegtessük le. Ezután vágjuk össze minél kisebbre. A lila hagymát szintén vágjuk össze. A túrót tegyük egy tálba és egy villával tőrjük össze. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott hagymát, medvehagymát, olajat, sót, borsot és a citromlevet.

Alaposan dolgozzuk össze és tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül friss pirítósra vagy kenyérre kenve már fogyaszthatjuk is.
 
1 hozzászólás

Lili • Messiás #1 • 3 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nagyon király.