7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Medvehagymás krumpli

2020. március 11.
20.1341
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén hamarabb készíthetünk medvehagymából finom ételeket, ugyanis az enyhe télnek köszönhetően már sok erdőben megjelentek. Éppen ezért ma mutatunk egy szuper receptet, melynek kötelező eleme a medvehagyma.


Hozzávalók:
800 g krumpli
1 csokor medvehagyma
70 g vaj
50 g parmezán sajt
0,5 dl olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk össze tetszőleges nagyságú darabokra. Tegyük fel főni egy nagy edény sós vízben és főzzük puhára. Szűrjük le és tegyük félre. Körben elkészítjük a medvehagymás alapot. A megmosott és lecsepegtetett medvehagymát tegyük egy aprító gépbe, majd adjuk hozzá a reszelt parmezánt, a sót, borsot és adagonként az olajat.

Dolgozzuk krémes állagúra, de azért maradjanak kisebb-nagyobb darabok a medvehagymából. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat hozzáadjuk a medvehagymát és a krumplit, majd összeforgatjuk az egészet.
nincs még hozzászólás