Idén hamarabb készíthetünk medvehagymából finom ételeket, ugyanis az enyhe télnek köszönhetően már sok erdőben megjelentek. Éppen ezért ma mutatunk egy szuper receptet, melynek kötelező eleme a medvehagyma.
Hozzávalók:
800 g krumpli
1 csokor medvehagyma
70 g vaj
50 g parmezán sajt
0,5 dl olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk össze tetszőleges nagyságú darabokra. Tegyük fel főni egy nagy edény sós vízben és főzzük puhára. Szűrjük le és tegyük félre. Körben elkészítjük a medvehagymás alapot. A megmosott és lecsepegtetett medvehagymát tegyük egy aprító gépbe, majd adjuk hozzá a reszelt parmezánt, a sót, borsot és adagonként az olajat.
Dolgozzuk krémes állagúra, de azért maradjanak kisebb-nagyobb darabok a medvehagymából. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat hozzáadjuk a medvehagymát és a krumplit, majd összeforgatjuk az egészet.