0 ℃Tiszta idő
2020. április 03., péntek • Buda, Richárd

Medvehagymás krumpli

Mariann , 2020. március 11.
Idén hamarabb készíthetünk medvehagymából finom ételeket, ugyanis az enyhe télnek köszönhetően már sok erdőben megjelentek. Éppen ezért ma mutatunk egy szuper receptet, melynek kötelező eleme a medvehagyma.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 800 g krumpli
 1 csokor medvehagyma
 70 g vaj
 50 g parmezán sajt
 0,5 dl olívaolaj
 só, bors

Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk össze tetszőleges nagyságú darabokra. Tegyük fel főni egy nagy edény sós vízben és főzzük puhára. Szűrjük le és tegyük félre. Körben elkészítjük a medvehagymás alapot. A megmosott és lecsepegtetett medvehagymát tegyük egy aprító gépbe, majd adjuk hozzá a reszelt parmezánt, a sót, borsot és adagonként az olajat.

Dolgozzuk krémes állagúra, de azért maradjanak kisebb-nagyobb darabok a medvehagymából. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat hozzáadjuk a medvehagymát és a krumplit, majd összeforgatjuk az egészet.
 
nincs még hozzászólás