Medvehagymás húsgolyó

Mariann , 2018. április 17.
Még mindig rengeteg helyen lehet kapni friss medvehagymát, amit érdemes főételekbe beletenni. Mai receptünk egy nagyon ízletes húsgolyó, melybe belecsempésztük a tavasz egyik favorit növényét, a medvehagymát.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g darált sertéshús
 2 db tojás
 2 + 1 evőkanál olaj
 só, bors
 2 teáskanál pirospaprika
 8 evőkanál zsemlemorzsa
 1 csokor petrezselyem
 1 csokor medvehagyma

Elkészítés:
Egy nagy tálba tegyük bele a húst és a tojásokat. A petrezselymet és a medvehagymát vágjuk nagyon apróra és szintén szórjuk a húshoz, a többi hozzávalóval együtt. Alaposan gyúrjuk össze az egészet. Ezután takarjuk le és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy kisebb húsgolyókat formázzunk, majd tegyük őket egy kiolajozott tepsire és előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Ha gyorsabban el akarunk készülni, akkor forró olajban is kisüthetjük a golyókat.
 
1 hozzászólás

moni1294 • Überbrutál #1 • 6 napja és 22 órája

Kicsit olyan mint a svéd húsgolyó.