2019. június 26., szerda • János, Pál

Medvehagymás humusz

Mariann , 2019. március 22.
Ma ismét egy szuper medvehagymás receptet mutatunk, mivel itt van ennek a tavaszi növénynek a szezonja. A medvehagymás humusz egy gyorsan és könnyen elkészíthető recept, ráadásul bármivel fogyathatjuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 220 g csicseriborsó
 1 csokor medvehagyma
 fél teáskanál citromlé
 3 teáskanál olívaolaj
 2 teáskanál tahini szósz
 só, bors
 kevés fűszerpaprika

Elkészítés:
A csicseriborsó konzervet csepegtessük le, majd mossuk át. Tegyük egy turmixgépbe és pépesítsük. A medvehagymát szintén mossuk meg, csepegtessük le és a szárait vágjuk le. Ezután kisebb darabokra vágjuk össze, majd adjuk a csicseriborsóhoz. Ekkor mehetnek bele a fűszerek, az olaj és a citromlé is. Alaposan összeturmixoljuk az egészet, hogy minden krémes állagú legyen.

Végül tálkába tesszük a humuszt és egy kevés olajjal meglocsoljuk.
 
1 hozzászólás

blondi • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Medvehagyma nagyon jó, én tésztára szoktam tenni vagy pogácsába.