0 ℃Tiszta idő
2020. április 03., péntek • Buda, Richárd

Medvehagymás baconös gnocchi

Mariann , 2020. március 21.
Mai receptünk egy nagyon gyorsan összedobható tésztaétel, amihez természetesen egy kis medvehagymát is raktunk, hiszen itt a szezonja, teli vannak vele a piacok és a boltok. Ízlés szerint természetesen más tésztát is használhatunk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g gnocchi
 200 g bacon
 fél csokor medvehagyma
 2 dl főzőtejszín
 só, bors

Elkészítés:
Ha boltban vásárolt gnocchit használunk, akkor először forrásban lévő sós vízben főzzük őket ki. Közben a bacont vágjuk kisebb kockákra és a zsírján pirítsuk meg. A medvehagymát vágjuk össze kisebb darabokra és ha megpirult a bacon, akkor adjuk hozzá. Kevergessük és ha már összeesett a medvehagyma, akkor mehet bele a tejszín. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet és kevergessük néhány percig.

Közben nagyon kevés sóval és borssal ízesítünk. Ha a gnocchi is elkészült, akkor csak egyszerűen forgassuk a baconös szószhoz és már tálalhatjuk is.
 
1 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #1 • 1 hete és 5 napja

Szuper recept, köszünjük!