6 °C
tiszta égbolt
2024. március 19., kedd
József, Bánk

Medvehagymamártás

2017. március 11.
8.0761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Végre lehet már kapni néhány helyen a tavasz egyik legjobb finomság, a medvehagyma, ami ilyenkor kezd már előbújni. Még virágzás előtt kell leszedni a leveleket, de érdemes csak a felét, hiszen így jövőre is tud majd ismét virágozni.


Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
4 evőkanál finomliszt
6 evőkanál napraforgó olaj
3 dl tej
2,5 dl főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg, hagyjuk lecsöpögni és vágjuk egészen apróra. Egy edényben kezdjük el felforrósítani az olajat, majd pirítsuk meg benne a lisztet. Szórjuk bele a medvehagymát és fonnyasszuk meg hirtelen. Ezután felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Csomómentesre keverjük az egészet.

Ezután beleszórjuk a zúzott fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk az egészet, hogy kellően sűrű legyen. Végül hagyjuk kihűlni. Húsokhoz vagy mártogatósnak is kiváló.
3 hozzászólás

Minoni

7 éve, 7 hónapja és 15 napja

Jó a medvehagyma, nagyon szeretem.

válasz erre

Linda

7 éve, 7 hónapja és 16 napja

A facebookon lévő medvehagyma tészta jobban tetszik. mosolygó smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 7 hónapja és 16 napja

Jaj de jó is a medvehagyma.

válasz erre