Medvehagymamártás

Mariann , 2017. március 11.
Végre lehet már kapni néhány helyen a tavasz egyik legjobb finomság, a medvehagyma, ami ilyenkor kezd már előbújni. Még virágzás előtt kell leszedni a leveleket, de érdemes csak a felét, hiszen így jövőre is tud majd ismét virágozni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 csokor medvehagyma
 4 evőkanál finomliszt
 6 evőkanál napraforgó olaj
 3 dl tej
 2,5 dl főzőtejszín
 3 gerezd fokhagyma
 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg, hagyjuk lecsöpögni és vágjuk egészen apróra. Egy edényben kezdjük el felforrósítani az olajat, majd pirítsuk meg benne a lisztet. Szórjuk bele a medvehagymát és fonnyasszuk meg hirtelen. Ezután felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Csomómentesre keverjük az egészet.

Ezután beleszórjuk a zúzott fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk az egészet, hogy kellően sűrű legyen. Végül hagyjuk kihűlni. Húsokhoz vagy mártogatósnak is kiváló.
 
3 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #3 • 2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Jó a medvehagyma, nagyon szeretem.

Linda • Polihisztor #2 • 2 hónapja, 2 hete és 2 napja

A facebookon lévő medvehagyma tészta jobban tetszik.

EszterSzabadkai • Pipi #1 • 2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Jaj de jó is a medvehagyma.