30 °Cerős felhőzet
2020. augusztus 12., szerda • Zsuzsanna, Tiborc

Mediterrán paprikás bruschetta

Mariann , 2020. július 06.
Mai receptünk egy finom mediterrán előétel, amit biztosan imádni fog az egész család. A bruschettat nem csak paradicsommal lehet fogyasztani, hanem készíthető paprikás változatban is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 db sárga kaliforniai paprika
 1 db piros kaliforniai paprika
 4 szelet friss kenyér
 3 gerezd fokhagyma
 2 teáskanál aprított bazsalikom
 1 teáskanál rozmaring
 só, bors
 olívaolaj

Elkészítés:
A paprikákat vágjuk félbe, és vegyük ki belőle a magos belsőt, valamint az ereket. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket héjukkal lefelé és 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket. Ha kész, vegyük ki őket, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. Utána könnyedén lehúzhatjuk a héjukat.

Egy tálba tegyük bele a csíkokra vágott paprikát, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot és rozmaringot, valamint a sót és borsot. A kenyérszeletek mindkét oldalát grillezzük vagy süssük meg, majd pakoljuk rá a paprikás keveréket és locsoljuk meg alaposan olajjal. Már lehet is tálalni.
 
1 hozzászólás

Mirjam • Polihisztor #1 • 1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ilyenről még nem is hallottam. Csak a paradicsomos változatot szeretem.