2018. október 18., csütörtök • Lukács

Mediterrán kenyérrecept

Mariann , 2018. január 06.
Ha egy kis mediterrán ízekre vágyunk, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni az alábbi kenyérreceptet. Nagyon kellemes íze van és nem nehéz elkészíteni. Baráti beszélgetésekhez, borozgatásokhoz is kiváló csemege.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g liszt
 3 db tojás
 1 csomag sütőpor
 1,25 dl tej
 1 dl napraforgóolaj
 100 g reszelt parmezán
 100 g aszalt paradicsom
 maréknyi olajbogyó
 1 teáskanál oregánó
 só, bors

Elkészítés:
Tegyük a tojásokat egy tálba és keverjük hozzá a tejet és az olajat. Kissé verjük fel az egészet, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és az oregánót. Ha alaposan összekevertük, akkor mehet bele az apróra vágott olajbogyó és az aszalt paradicsom, valamint a parmezán, a sót és a bors.

A tésztát összedolgozzuk, majd egy kilisztezett pástétom formába öntjük a tésztát. Kicsit elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felvágnánk, pihentessük 20 percet.
 
2 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #2 • 10 hónapja, 4 napja

Ilyet én is szívesen ennék

Mirjam • Messiás #1 • 10 hónapja, 4 napja

Nem kell kelteni? Elég fura.