13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Márványsajtos mártogatós

2018. június 14.
19.1151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma délután kezdődik a foci világbajnokság, így egy újabb nagyszerű receptet hoztunk a férfiak számára. A márványsajtos mártogatós egy nagyon finom, pikáns krém, amit ehetünk zöldségek mellé vagy akár nachos mellé is. Könnyen összedobhatjuk a pasiknak.


Hozzávalók:
280 g tejföl
1 doboz mascarpone
3 gerezd fokhagyma
só, bors
250 g gorgonzola sajt
250 g rokfort sajt

Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejfölt, a mascarponet, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat és ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot. Alaposan keverjük össze az egészet. A sajtokat lehetőség szerint reszeljük vagy vágjuk minél kisebb darabokra és adjuk a tejfölös alaphoz. Ha van robotgépünk otthon, akkor érdemes az egészet betenni és krémes állagúra keverni.

Ha kellően krémes, akkor tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha még pikánsabbra szeretnénk, egy két zöld fűszerrel tovább ízesíthetjük a mártogatóst.
1 hozzászólás

csillucs

6 éve, 4 hónapja és 7 napja

Ezt inkább magamnak csinálom meg röhögő smiley

válasz erre