Hozzávalók:
500 g csicseriborsó konzerv
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál római kömény
1 kávéskanál csilipehely
1 szár zeller
1 l alaplé
400 g konzerv paradicsom
só, bors ízlés szerint
10 szál koriander
fél citrom leve
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a zellert vékonyabb karikákra. Az olajat egy nagy tálban felhevítjük, majd beledobjuk a hagymát és a zellert, valamint a római köményt. Alacsony lángon 5 percig főzzük. Ezt követően mehet bele a fokhagyma és a csilipehely is.
Felöntjük az alaplével és a paradicsommal. Sóval, borssal megszórjuk és körülbelül 10 percig főzzük. Végül mehet bele a csicseriborsó is, valamint az apróra vágott koriander. Citromlével tálaljuk.