2019. november 22., péntek • Cecília

Marhahúsos mac and cheese

Mariann , 2019. november 07.
Mai receptünk egy isteni finom húsos, tésztás, sajtos egytálétel, ami után biztosan megnyalod mind a tíz ujjadat. Ráadásul ebből elég egy adagot megenned és azonnal tali lesz a pocakod. A sok sajtnak köszönhetően pedig a gyerekek is szeretni fogják.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 600 g darált marhahús
 2 evőkanál olívaolaj
 1 fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1 szál sárgarépa
 1 szál zellerszár
 2 db csillagánizs
 2 ág friss kakukkfű
 50 g paradicsompüré
 100 ml vörösbor
 200 ml paradicsom sűrítmény
 200 ml alaplé
 friss bazsalikom
 40 g vaj
 40 g liszt
 700 ml tej
 150 g reszelt cheddar sajt
 200 g reszelt trappista sajt
 500 g rövid makaróni tészta

Elkészítés:
A húst kevés olajon egy nagyobb edényben fehéredésig pirítunk, majd megszórjuk sóval és borssal. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, zellert, répát, csillagánizst és a kakukkfüvet. 5 percig főzzük az egészet, majd hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt, a pürét, a bort és az alaplevet. Alacsony fokozaton körülbelül egy órán keresztül főzzük, néha kavargassuk meg. Végül a friss bazsalikomot is szórjuk bele.

Közben elkészítjük a tésztát is. Ehhez a tésztát a szokásos módon készítsük el. Egy másik edényben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre. Ezt követően öntsük hozzá folyamatos kevergetés mellett a tejet és főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ezt követően szórjuk bele a sajtokat és keverjük el az egészet. A kifőtt tésztát akkor keverjük bele, ha a sajtok már elolvadtak.

Egy hőálló tál aljába öntsük bele a ragut, mehet rá a tészta és egy kicsit keverjük át. Előmelegített sütőben 160-180 fokon 20-25 percig süssük az egészet.
 
nincs még hozzászólás