Maradékmentő csirkehúskrém

Mariann , 2018. június 07.
Sokszor bajban tudunk lenni, ha nincs kedvünk már megenni a megmaradt sült csirkét és napokig a hűtőben tároljuk. Ilyenkor érdemes valamilyen maradékmentő ételt készíteni belőle, ilyen például a mai receptünk is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 350 g maradék sült csirke
 2 evőkanál tejföl
 1 evőkanál majonéz
 1 teáskanál mustár
 1 db dinsztelt vöröshagyma
 2 evőkanál olvasztott vaj
 4 db újhagyma
 só, bors ízlés szerint
 pirospaprika ízlés szerint
 friss petrezselyem

Elkészítés:
A maradék sült húst vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük egy késes robotgépbe. Adjuk hozzá a felaprított és megdinsztelt hagymát, a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a vajat, az újhagymát és a fűszereket. A sóval és a borssal érdemes kicsit óvatosabban bánni, hiszen a csirke már fűszerezve van.

Ezután alaposan összeturmixoljuk az egészet, majd további vajat vagy tejfölt érdemes hozzá adni attól függően, hogy mennyire krémes állagot szeretnénk elérni. Friss kenyérre kenve kiváló szendvicseket készíthetünk.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 4 hónapja, 3 hete

Ez nagyon jó.

Mirjam • Messiás #1 • 4 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ez jó. Ezt mentem.