12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Maradékmentő csirkehúskrém

2018. június 07.
8.1731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokszor bajban tudunk lenni, ha nincs kedvünk már megenni a megmaradt sült csirkét és napokig a hűtőben tároljuk. Ilyenkor érdemes valamilyen maradékmentő ételt készíteni belőle, ilyen például a mai receptünk is.


Hozzávalók:
350 g maradék sült csirke
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 db dinsztelt vöröshagyma
2 evőkanál olvasztott vaj
4 db újhagyma
só, bors ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
friss petrezselyem

Elkészítés:
A maradék sült húst vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük egy késes robotgépbe. Adjuk hozzá a felaprított és megdinsztelt hagymát, a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a vajat, az újhagymát és a fűszereket. A sóval és a borssal érdemes kicsit óvatosabban bánni, hiszen a csirke már fűszerezve van.

Ezután alaposan összeturmixoljuk az egészet, majd további vajat vagy tejfölt érdemes hozzá adni attól függően, hogy mennyire krémes állagot szeretnénk elérni. Friss kenyérre kenve kiváló szendvicseket készíthetünk.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 3 hónapja és 20 napja

Ez nagyon jó.

válasz erre

Mirjam

6 éve, 3 hónapja és 20 napja

Ez jó. Ezt mentem.

válasz erre