Mandulás-almás kevert sütemény

Mariann , 2019. november 11.
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető kevert sütemény, amit akar az ünnepekre is elkészíthetünk. A mandula és az alma nagyon jól kiegészíti egymást, a kevert sütemény pedig egyszerűen elronthatatlan.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1,5 bögre liszt
 1 bögre cukor
 0,5 bögre darált mandula
 0,5 bögre olaj
 3 db alma
 3 db tojás
 2 teáskanál sütőpor
 1 csomag vaníliás cukor
 1 csipet só
 1 teáskanál citromlé
 70 g mandulaforgács

Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és vágjuk kisebb darabokra. Locsoljuk meg citromlével és fahéjjal, majd tegyük félre. A tojásokat keverjük el a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az almát, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, valamint a darált mandulát. Jól összedolgozzuk a tésztát és egy torta formába, vagy muffin formákba, vagy akár sima tepsibe is beletehetjük.

Megszórjuk mandulaforgáccsal és előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
 
nincs még hozzászólás