Málnás piskóta

Mariann , 2018. június 23.
Mai receptünk egy nagyon finom és könnyed málnás piskóta, amit bármelyik hétvégi délutánon elkészíthetünk a családnak. Nagyon könnyű összerakni, akár a gyerekek segítségét is kérhetjük. Friss málnával a legjobb.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db tojás
 2 evőkanál kókuszolaj
 1 db citrom reszelt héja és leve
 1 csipet só
 175 g cukor
 160 g liszt
 200 g friss málna
50 g mandulaforgács

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, és a sárgákat keverjük össze a kókuszolajjal, a citrom reszelt héjával és levével. A tojásfehérjét kezdjük el felverni a csipet sóval, majd apránként adjuk hozzá a cukrot is és verjük kemény habbá. Ezután a habhoz óvatosan keverjük a sárgáját és a szitált lisztet. Ehhez keverjük még a mandulát. A masszát tegyük egy kisebb tepsibe, amit kibéleltünk sütőpapírral.

A málnát mossuk meg, csepegtessük le alaposan és szórjuk a masszába. Előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
 
2 hozzászólás

Meggyeset szeretem én is, bár málnás piskótát még szerintem nem ettem.

Gizus • Überbrutál #1 • 3 hete és 1 napja

Meggyes a legjobb.