35 °Ckevés felhő
2022. június 29., szerda • Péter, Pál

Málnás mousse pohárdesszert

Mariann , 2022. június 23.
Mai receptünk egy frissítő málnás édesség, melynek nagyon könnyű habos állaga van. Nem túl nehéz elkészíteni és mivel itt a friss málna szezonja, ezért érdemes most kipróbálni ezt a receptet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 350 g málna
 50 g cukor
 5 g zselatin
 1 csomag vaníliás cukor
 50 g mascarpone
 225 ml habtejszín
 25 g porcukor
 fél citrom facsart leve
 80 g édes keksz

Elkészítés:
A kekszet daráljuk le vagy törjük össze és szórjuk a poharak aljába. Ezt követően készítsük el a mousset. A zselatint szórjuk a citrom levébe és tegyük félre. A málnát a cukorral és vaníliás cukorral elkezdjük hevíteni és összeforraljuk. Ha már krémes, akkor levesszük a tűzről és átszűrjük. A még forró málnába öntjük a zselatint és hagyjuk hűlni.

A hideg tejszín kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét és a kihűlt málnát. A krémet kiadagoljuk a kekszes alapokra, majd hűtőbe tesszük az egészet néhány órára.
 
1 hozzászólás

Sonci • Messiás #1 • 6 napja és 5 órája

Ez nagyon jó kis desszert.