28 °Cszórványos felhőzet
2020. július 04., szombat • Ulrik

Málna ragu

Mariann , 2020. június 20.
Mivel itt a málna szezonja, ezért érdemes lesz kipróbálni ezt az egyszerű receptet, mely tökéletes desszertekhez vagy akár sült húsokhoz is használhatjuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g málna
 150 g kristálycukor
 3 levél bazsalikom
 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:
A málnát és a cukrot tegyük fel főni pici vízzel. Ha szépen összefőtt és sűrű állagú a ragu, akkor vegyük le a tűzhelyről és egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok eltűnjenek, de ha valaki maggal szeretné enni, akkor ezt kihagyhatja.

Belekeverjük a balzsamecetet és az apróra vágott bazsalikomot. Hagyjuk kihűlni és ezután már lehet is fogyasztani.
 
1 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #1 • 1 hete és 6 napja

Hmm de imádom a málnát, de olyan drága szokott lenni.