12 °C
enyhe eső
2024. április 20., szombat
Tivadar

Majonézes tonhalkrém

2018. február 10.
3.7291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Unod a boltban vásárolt szendvicskrémeket? Akkor próbáld ki a házi majonézes tonhalkrémet, mely fehérjében gazdag és nem csak szendvicsekhez kiváló, hanem akár mártogatósnak is. Könnyen el lehet készíteni percek alatt.


Hozzávalók:
2 doboz olajos tonhalkonzerv
1 fej vöröshagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld
kevés citromlé
2-3 evőkanál majonéz
2-4 evőkanál natúrjoghurt
só, bors

Elkészítés:
A tonhalat csöpögtessük le, majd tegyük egy mélyebb tányérba. Törjük össze egy villával és adjuk hozzá a citromlevet, a sót és a borsot ízlés szerint. A vöröshagymát nagyon apróra összevágjuk vagy akár le is reszelhetjük és szintén a tonhalhoz keverjük.

Végül mehet bele az apróra vágott petrezselyem, a majonéz és a joghurt is. Attól függően adagoljuk hozzá, hogy mennyire krémes állagot szeretnénk elérni. Lefedve a hűtőben tároljuk felhasználásig.
3 hozzászólás

bettike

6 éve, 8 hónapja és 19 napja

Nyam nyam mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

6 éve, 8 hónapja és 20 napja

Aki szereti a tonhalat, annak ez egy szuper recept.

válasz erre

Carrie

6 éve, 8 hónapja és 20 napja

Imádom a tonhalat. mosolygó smiley

válasz erre