Mai receptünk egy nagyon egyszerű majonézes tésztasaláta, melyet önmagában is lehet fogyasztani, de a karácsonyi sült húsokhoz is kiváló köret.
Hozzávalók:
250 g tészta
2 db sárgarépa
só
10 g zöldborsó
300 g tejföl
200 g majonéz
3 evőkanál mustár
1 gerezd fokhagyma
citromlé
petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Közben a répát kockákra vágjuk és a zöldborsóval együtt főzzük puhára, ezután szűrjük le és hagyjuk hűlni. Egy nagyobb tálban a tejfölt és a majonézt elkeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt fokhagymát, a citromot és egy kevés apróra vágott petrezselymet.
Ízlés szerint sózzuk, majd keverjük bele a kihűlt zöldségeket és a tésztát. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.