Mai receptünk egy nagyon ízletes ráksaláta, amit a szilveszteri partin is bátran kínálhatunk vendégeinknek. Nem nehéz elkészíteni.
Hozzávalók:
400 g koktélrák
2 evőkanál olaj
1 db citrom
3 újhagyma
3 szál zellerszár
kevés saláta
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 kis csokor friss snidling
só, bors
Elkészítés:
A rákot olvasszuk ki, majd egy serpenyőben kevés olajat, sót és borsot teszünk rá, meglocsoljuk a citrom negyedével. Elkezdjük pirítani egészen addig, amíg az összes levet elfőtte. Ezután hagyjuk kihűlni. Egy tálban közben keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az apróra vágott zellert és hagymát.
Ízesítsük sóval, borssal és citromlével. Ehhez keverjük a kihűlt rákokat, amiket végül megszórunk snidlinggel és salátaágyon tálaljuk.