18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Majonézes ráksaláta

2020. december 28.
48.9721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes ráksaláta, amit a szilveszteri partin is bátran kínálhatunk vendégeinknek. Nem nehéz elkészíteni.


Hozzávalók:
400 g koktélrák
2 evőkanál olaj
1 db citrom
3 újhagyma
3 szál zellerszár
kevés saláta
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 kis csokor friss snidling
só, bors

Elkészítés:
A rákot olvasszuk ki, majd egy serpenyőben kevés olajat, sót és borsot teszünk rá, meglocsoljuk a citrom negyedével. Elkezdjük pirítani egészen addig, amíg az összes levet elfőtte. Ezután hagyjuk kihűlni. Egy tálban közben keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az apróra vágott zellert és hagymát.

Ízesítsük sóval, borssal és citromlével. Ehhez keverjük a kihűlt rákokat, amiket végül megszórunk snidlinggel és salátaágyon tálaljuk.
nincs még hozzászólás