10 °Ctiszta égbolt
2021. január 23., szombat • Zelma, Rajmund

Majonézes ráksaláta

Mariann , 2020. december 28.
Mai receptünk egy nagyon ízletes ráksaláta, amit a szilveszteri partin is bátran kínálhatunk vendégeinknek. Nem nehéz elkészíteni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g koktélrák
 2 evőkanál olaj
 1 db citrom
 3 újhagyma
 3 szál zellerszár
 kevés saláta
 3 evőkanál majonéz
 2 evőkanál tejföl
 1 kis csokor friss snidling
 só, bors

Elkészítés:
A rákot olvasszuk ki, majd egy serpenyőben kevés olajat, sót és borsot teszünk rá, meglocsoljuk a citrom negyedével. Elkezdjük pirítani egészen addig, amíg az összes levet elfőtte. Ezután hagyjuk kihűlni. Egy tálban közben keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az apróra vágott zellert és hagymát.

Ízesítsük sóval, borssal és citromlével. Ehhez keverjük a kihűlt rákokat, amiket végül megszórunk snidlinggel és salátaágyon tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás