13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Levendulás szörp

Mariann , 2014. március 12.
A levendulából nagyon finom szörpöt is lehet készíteni, házilag, mely egészséges és a gyerekeknek is jó, hiszen rengeteg vitamin van benne. Nem nehéz elkészíteni és nem is kerül sokba.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 bögre levendulavirág
 6 citrom leve és reszelt héja
 6 bögre kristálycukor
 2 bögre víz

Elkészítés:
Előveszünk egy nagyobb lábost és beletesszük a vizet, a cukrot, valamint a citrom levét és héját, majd az egészet felforraljuk. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, beleszórjuk a levendulavirágot. Elzárjuk a lángot és lefedve, pihenni hagyjuk néhány órára.

Ezután leszűrjük a főzetet és újból felforraljuk. Ha felforrt, akkor még melegen üvegekbe töltjük a szörpöt. Ezt követően száraz helyen, néhány nap alatt hagyjuk kihűlni.

Ásványvízzel elkeverve fogyasztjuk. Legjobb hidegen fogyasztani, néhány citromkarikával és egy kevés levendulavirággal díszítve.
 
6 hozzászólás

dgabriella • Pipi #6 • 6 éve, 11 hónapja és 10 napja

Milyen érdekes szörp. biztos finom. Nálunk a házi készítésű bodza szörp a nagyon kapós

moni1294 • Überbrutál #5 • 7 éve, 1 hónapja és 11 napja

Finom lehet, én kipróbálom!

Sandy • Messiás #4 • 7 éve, 1 hónapja és 12 napja

Pocok írta:
És ennek jó íze van? Virágot inni meg enni?
Nagyon jó kérdés, bennem is ez merült fel! Bár a bodza is hasonló dolog talán...

Mirjam • Polihisztor #3 • 7 éve, 1 hónapja és 12 napja

Milyen egyszerű szörpöt készíteni! Ezt szerintem kifogom próbálni.

Pocok • Megszállott #2 • 7 éve, 1 hónapja és 12 napja

És ennek jó íze van? Virágot inni meg enni?

Sonci • Messiás #1 • 7 éve, 1 hónapja és 12 napja

Ó de finom lehet!