13 °Cerős felhőzet
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Levendulás muffin

Mariann , 2015. június 21.
Ha már levendula szezon van, akkor a vasárnapi ebéd mellé szuper édesség ez a levendulás muffin. Könnyen elkészíthetjük, ráadásul elkészíthetjük diétás formában is, így a fogyókúrázók is ehetnek belőle egy keveset.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g finomliszt
 100 g zabpehely
 1 teáskanál szódabikarbóna
 1 csipet só
 2 db tojás
 175 g tejföl
 3 dl tej
 3 db szárított levendula
 20 ml folyékony édesítőszer
 3 csepp vanília aroma

Elkészítés:
Ha aznap szeretnénk enni a süteményt, akkor a tejbe tegyük bele a levendulát és egy órára tegyük a hűtőbe, ha nem aznap, akkor egy éjszakára is érdemes betenni a levendulás tejet a hűtőbe. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.

A tejet szűrjük le, majd keverjük össze egy másik tálban a nedves hozzávalókat. Végül keverjük össze a száraz és a nedves keveréket és készítsük el a muffin tésztát. Ha szeretnénk, akkor egy kevés levendulavirágot is tehetünk a süteménybe. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
 
3 hozzászólás

becky • Messiás #3 • 5 éve, 8 hónapja és 22 napja

Ez nagyon tetszik. Muffinba biztos finom a levendula.

Minoni • Polihisztor #2 • 5 éve, 8 hónapja és 22 napja

de megkóstolnám most

Linda • Polihisztor #1 • 5 éve, 8 hónapja és 22 napja

Ez nagyon nyami édesség.