4 ℃Hóesés
2017. december 16., szombat • Etelka, Aletta

Levendulás cseresznyedzsem

Mariann , 2017. június 11.
Itt a cseresznye befőzésének ideje, amit fel lehet turbózni egy kis különleges ízzel, mint például a levendula. Mivel a levendula szezonja is most van, így mindkettőből frisset használhatunk, hogy elkészítsük a lekvárt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 600 g cseresznye
 150 g barna cukor
 fél csomag dzsemfix
 2 db levendula
 fél citrom leve

Elkészítés:
A cseresznyét mossuk meg, majd magozzuk ki. Tegyük egy lábasba a gyümölcsöt és kicsit nyomkodjuk meg, hogy levet eresszen. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd felforraljuk és 10 percig főzzük. Ezután mehet bele a levendulaágakról lemorzsolt virágok is.

Ezután húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a dzsemfixet és forraljuk fel még egyszer. Végül üvegekbe öntjük és dunsztba tesszük.
 
2 hozzászólás

regeena • Pipi #2 • 6 hónapja, 2 hete és 5 napja

Barack a kedvencem.

Mirjam • Messiás #1 • 6 hónapja, 2 hete és 5 napja

Huuu ez szuper.