Hozzávalók:
20 dkg lencse
10 dkg füstölt hús
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 babérlevél
1 evőkanál liszt
1 vöröshagyma
kevés olaj
pirospaprika
só
Elkészítés:
A lencsét még előző nap este be kell áztatni, majd másnap leszűrni és feltenni annyi vízben, hogy az teljesen ellepje. Tegyünk bele babérlevelet és kezdjük el főzni. A húst daraboljuk fel és adjuk a leveshez.
A répát megpucoljuk és ha a hús megpuhult, akkor hozzáadjuk a zöldséget. Míg fő a leves, addig elkészítjük a rántást. Ehhez a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinsztekjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát.
Végül a rántást belekeverjük a levesbe és sózzuk az egészet. Kicsit összefőzzük, majd tálaljuk.