2019. január 17., csütörtök • Antal, Antónia

Lekváros kókuszkocka

Mariann , 2018. december 09.
Ha szereted a piskótát, akkor a kókuszkocka is biztosan nagy kedvenced. Nem a legkönnyebb elkészíteni, de egy kis extra hozzávalóval biztosan nem fog kiszáradni a piskóta és még ízletesebb lesz a sütemény.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 6 db tojás
 400 g cukor
 200 g vaj
 600 g finomliszt
 4 teáskanál sütőpor
 5 dl tej
 300 g barack lekvár
 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
 120 g porcukor
 100 g étcsokoládé
 150 ml víz
 100 g kókuszreszelék

Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál cukrot. Lágy, selymes habbá verjük. A puha vajat a maradék cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan eldolgozzuk a krémet. A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tejjel felváltva a tésztához adagoljuk.

Ezután a felvert habot adagonként hozzákeverjük a tésztához. Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a krémet és előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Ha megsült a piskóta, akkor hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe és kenjük meg középen lekvárral.

Ezután készítsük el a kakaós bevonót. Ehhez a kakaót és a porcukort egy tálba tesszük és felöntjük forró vízzel, majd hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvad benne. Ebben a csokoládéban megmártjuk a piskótakockákat és meghempergetjük alaposan kókuszreszelékben. Hagyjuk teljesen kihűlni.
 
1 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #1 • 1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Lekvárosat még sosem ettem.