Hozzávalók:
600 g liszt
1 csipet só
60 g cukor
25 g élesztő
2 tojássárgája
1 egész tojás + még 1 a kenéshez
300 ml tej
60 g puha vaj
1 üveg sűrű szilvalekvár vagy baracklekvár
Elkészítés:
A tejet melegítsük langyosra, majd egy dl tegyünk félre. Ebbe szórjunk bele 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál cukrot, majd mehet bele az élesztő. 10 perc alatt hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. Ezután egy nagy keverőtálban kimérjük a lisztet és hozzáadjuk a többi hozzávalót is, valamint a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk és 10 percig dagasztjuk.
Ezután letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni. Ha megkelt, akkor kicsit átdolgozzuk és téglalap alakúra nyújtjuk. 14 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikbe teszünk néhány kiskanál lekvárt. A téglalapokat összehajtjuk úgy, hogy a lekvárok ne jöjjenek ki. Egy magasabb falú tepsibe rakjuk a buktákat, szorosan egymás mellé, megkenjük őket tojással és újabb 30 perc kelesztés jön.
Végül előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük őket.