24 °Ctiszta égbolt
2021. június 23., szerda • Zoltán

Legjobb vaníliakrém tortákhoz

Mariann , 2020. február 20.
Mai receptünk az eddigi legfinomabb vaníliakrém, amit főleg tortákhoz ajánlunk, de különféle poharas desszertekhez is kiváló. Nem túl nehéz az elkészítése, de érdemes odafigyelni rá, miközben készítjük.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 ml tej
 2 db tojás
 200 g cukor
 30 g liszt
 300 g vaj
 vanília

Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a lisztet, alaposan összekeverjük. Ezt követően alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Amikor már kezd krémes, sűrű állagú lenni a krém, akkor vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Végül keverjük a kihűlt krémhez a vajat és ízlés szerint a vanília kivonatot.

Hidegen már lehet is kenni bármire.
 
2 hozzászólás

Linda • Polihisztor #2 • 1 éve, 5 hónapja és 11 napja

Nyamiii.

Mirjam • Polihisztor #1 • 1 éve, 5 hónapja és 12 napja

Tényleg nem nehéz.