9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Legjobb club szendvics

2018. június 21.
16.6181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünkben megmutatjuk az egyik legjobb club szendvicset, amit érdemes lesz a pasiknak - és persze magunknak is - elkészíteni, főleg ha a tévé előtt töltik a hétvégét és meccset néznek. Nem csak finom, de tartalmas is.


Hozzávalók:
4 db tojás
8 szelet bacon
300 g csirkemell
1/2 fej jégsaláta
1,5 dl majonéz
2 db paradicsom
12 szelet toastkenyér
só, bors

Elkészítés:
Első lépésként főzzük meg a csirkemellet. Ehhez nagyjából 2 liter vizet forraljunk fel, tegyünk bele fél teáskanál sót és tegyük bele a csirkemellet. Főzzük 15 percig, majd tegyük hideg vízbe, hogy gyorsabban kihűljön. Amíg hűl a csirke, addig megsütjük a tojásokat. Ehhez egy serpenyőt felhevítünk, majd 2 bd szalonnát L alakban egymással szemben rakunk, hogy egy négyzet alakot kapjunk. Ebbe a négyzetbe üssünk egy tojást.

Hagyjuk sülni, közben picit szórjuk meg sóval és borssal. Fordítsuk meg óvatosan, hogy mindkét oldalán megsüljön. Ugyan így süssük meg a többi három tojást is. Közben a salátát kicsit tépkedjük szét és adjuk hozzá a majonézt, valamint sót és borsot. Végül a toast szeleteket is pirítsuk meg.

Ezután már csak össze kell állítani a szendvicseket. A toast szeleteket négy sorba rendezzük, egy sorban 3 szelet legyen. Két szeletre tegyünk salátát, az első szeletre mehet 2 szelet csirkemell és paradicsom, a másodikra tegyük a baconös tojást és szintén paradicsomot, majd egymásra pakoljuk a három szeletet és félbe vágjuk. Érdemes egy fogpiszkálóval rögzíteni a szeleteket.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 3 hónapja és 27 napja

Ennek a pasik örülnének.

válasz erre

debbie

6 éve, 3 hónapja és 27 napja

Ez jó bár egy kicsit macerás megcsinálni.

válasz erre