Legegyszerűbb piskóta alaprecept

Mariann , 2018. március 07.
Sokan félnek a házi piskóta elkészítésétől, ugyanis nagyon könnyen el lehet rontani, azonban ma mutatunk egy nagyon egyszerű piskóta receptet, amit biztosan nem lehet elrontani. Nagyon kevés hozzávalóból elkészül.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 6 db tojás
 6 evőkanál cukor
 6 evőkanál liszt

Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válasszuk szét, majd a sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük és a maradék cukrot óvatosan belekeverjük. Ezután a felvert sárgáját óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabba. Végül kanalanként a lisztet is hozzákeverjük a tésztához. Csináljuk lassan, hogy könnyed és légies maradjon.

Egy bármilyen kikent sütőformába - akár egy ilyenbe is - tesszük a tésztát, majd előmelegített sütőben 160 fokon, tűpróbáig. Fontos, hogy az első 10 percben véletlenül se nyissuk ki a sütőt, különben összeesik a piskóta.
 
2 hozzászólás

Sonci • Messiás #2 • 3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Elég egyszerűnek tűnik.

moni1294 • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Érdekes, hogy nincs benne sütőpor.