Lazacos rizottó

Mariann , 2018. január 09.
Egy könnyű egytálétellel hamar túl lehetünk a napi főzésen. Érdemes például rizottót készíteni, ami számtalan ízben elkészíthető. Ma megmutatjuk hogyan főzheted meg a lazacos rizottót.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 evőkanél olívaolaj
 1 fej vöröshagyma
 200 g arborio rizs
 1 dl száraz fehérbor
 8 dl húsalaplé
 50 g vaj
 50 g parmezán
 1 csokor aprított petrezselyem
 150 g füstölt lazac
 só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el párolni az olajon. Ha már üveges, akkor adjuk hozzá a rizst és 2-3 percig pirítsuk. Ezután mehet hozzá a bor, amit hagyjuk elpárologni utána fokozatosan adjuk hozzá az alaplét. Ha megfőtt a rizs és minden folyadékot magába szívott, akkor mehet hozzá a reszelt parmezán és a vaj. Ettől lesz igazán krémes.

Legvégén pedig hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és a lazacot. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsünk.
 
1 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #1 • 3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Szeretem a rizottót.