9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Lazacos babsaláta

2017. július 31.
11.3321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy újabb tartalmas, laktató, de egyben könnyed saláta receptet mutatunk. A lazac rengeteg értékes vitamint tartalmaz, emellett pedig kevés kalóriát, míg a bab szintén rengeteg értékes vitamint tartalmaz.


Hozzávalók:
1 konzerv bab
2 gerezd fokhagyma
2 egész zeller
1 sárgarépa
2 babérlevél
só, bors
225 g lazacfilé
1 citrom
120 ml extra szűz olívaolaj
1 kis mogyoróhagyma
1 evőkanál kapor
1 közepes édeskömény
1 csomag rukkola

Elkészítés:
Egy tálba öntsük bele a babot. Vágjuk össze a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát, a zellert és az édesköményt. Kevés olajon pároljuk meg a zöldségeket és sóval, borssal szórjuk meg. Mehet bele a bab is és együtt pirítsuk az egészet. Közben a lazacokat szintén süssük meg. Először szórjuk meg sóval, a babérlevéllel és a citrom levével, valamint a reszelt héjával.

Ha minden megfőtt és megsült, akkor hagyjuk őket kihűlni. A lazacot szedjük szét a kezünkkel és keverjük össze egy tálban a babos zöldségekkel. Végül mehet az egészre a rukkola és egy kis olívaolaj és citromlé.
3 hozzászólás

csillucs

7 éve, 3 hónapja és 16 napja

Nagyon utálom a babot. Lazaccal szerintem borzalmas.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 3 hónapja és 17 napja

Bab és lazac? Nekem ez sok.

válasz erre

mokus84

7 éve, 3 hónapja és 17 napja

Babért nem vagyok oda, maximum levesben.

válasz erre