Hozzávalók:
1 konzerv bab
2 gerezd fokhagyma
2 egész zeller
1 sárgarépa
2 babérlevél
só, bors
225 g lazacfilé
1 citrom
120 ml extra szűz olívaolaj
1 kis mogyoróhagyma
1 evőkanál kapor
1 közepes édeskömény
1 csomag rukkola
Elkészítés:
Egy tálba öntsük bele a babot. Vágjuk össze a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát, a zellert és az édesköményt. Kevés olajon pároljuk meg a zöldségeket és sóval, borssal szórjuk meg. Mehet bele a bab is és együtt pirítsuk az egészet. Közben a lazacokat szintén süssük meg. Először szórjuk meg sóval, a babérlevéllel és a citrom levével, valamint a reszelt héjával.
Ha minden megfőtt és megsült, akkor hagyjuk őket kihűlni. A lazacot szedjük szét a kezünkkel és keverjük össze egy tálban a babos zöldségekkel. Végül mehet az egészre a rukkola és egy kis olívaolaj és citromlé.