12 ℃Részben felhős
2017. november 22., szerda • Cecília

Kuszkuszos csirkesaláta

Mariann , 2017. november 14.
Ha életmód váltásra készülsz, akkor első körben érdemes a köretet lecserélni egészségesebb ételekre. Ilyen például a kuszkusz, amiből kiváló salátákat is lehet készíteni. Érdemes kipróbálni ezt a receptet, ha egy könnyedebb ételre vágysz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g kuszkusz
 6 evőkanál olívaolaj
 20 g vaj
 1 db vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1,25 dl citromlé
 150 g újhagyma
 500 g paradicsom
 250 g kígyóuborka
 2 csokor petrezselyemzöld
 400 g csirkemellfilé
 2 evőkanál olaj
 pirospaprika
 só, bors

Elkészítés:
Forraljunk fel 2,5 dl vizet 1 evőkanál olajjal és egy kis sóval. Ezután szórjuk bele a kuszkuszt és hagyjuk állni néhány percig. Ezután mehet bele a vaj és tegyük vissza a tűzhelyre, majd melegítsük 2-3 percig. Közben villával kevergessük meg.

Közben a húst vágjuk kisebb darabokra, majd pirospaprikával, sóval és borssal szórjuk meg. Pici olajon pirítsuk meg a húst és tegyük félre. A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Keverjük össze a citromlével a hagymákat és borsozzuk meg, valamint a maradék olívaolajat adjuk hozzá. Alaposan keverjük össze a szószt.

Az újhagymát karikázzuk fel, az uborkát és a paradicsomot vágjuk apróra. Vágjuk szintén össze a petrezselymet és mindent forgassunk bele a kuszkuszba. Végül a hússal együtt tálalhatjuk is.
 
3 hozzászólás

Jó a kuszkusz, csak ne legyen túl száraz.

kalifa • Pipi #2 • 1 hete

Még nem próbáltam de kifogom.

Bulgurt jobban szeretem.