9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Kukoricakrémleves

2021. május 17.
32.0761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár még nincs itt a kukorica szezonja, mégis érdemes ebben a hideg időszakban forró levest készíteni belőle. Nagyon könnyű elkészíteni a kukoricakrémlevest, és baconnel még laktató is.


Hozzávalók:
820 g csemegekukorica
4 gerezd fokhagyma
150 g tejföl
1 evőkanál finomliszt
1 dl tej
só, bors
pici olaj

Elkészítés:
A kukoricából tegyünk félre egy keveset a többit tegyük egy lábosba és kevés olajon futtassuk meg. Ezután öntsük fel 2,5 dl vízzel és főzzük puhára. Közben megszórjuk sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Ha megpuhult, akkor egy tejfölös habarást készítünk.

A tejfölt, a lisztet és kevés főzővizet összekeverünk, majd a leveshez keverjük. Ezután pürésítjük a levest. Érdemes átszűrni, hogy ne legyenek benne héjak. Végül tejjel javítunk a leves állagán és beleszórjuk a félretett kukoricát.
nincs még hozzászólás