Krumplis lasagne

Mariann , 2019. május 17.
Mai receptünk egy nagyon ízletes egytálétel. A lasagnet tésztából kell készíteni, de van egy recept, ami tészta helyett krumplit használ a rétegekhez. Nem egy túl nehéz étel, de kell hozzá némi idő, hogy elkészítsük.


Hozzávalók:
 2 kg burgonya
 500 g darált sertéshús
 1 közepes fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 100 g sűrített paradicsom
 2 evőkanál finomliszt
 5 dl tej
 150 g reszelt sajt
 só, bors ízlés szerint
 fűszerpaprika ízlés szerint
 oregánó ízlés szerint
 curry por ízlés szerint
 1,5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A burgonyát héjastól főzzük meg, majd hagyjuk picit hűlni, pucoljuk meg és vágjuk vékonyabb karikákra. Közben a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a darált húst. Ezután mehet bele a zúzott fokhagyma, néhány kanál víz, a sűrített paradicsom és a többi fűszer. Hagyjuk rotyogni az egészet, amíg meg nem fő a hús. A besamel mártáshoz olajon a lisztet megfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel és sűrűsödésig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Állítsuk össze a lasagnet. Ehhez először egy sor krumplit teszünk le, majd jöhet a húsos ragu és a besamel, valamint pici sajt. Addig rétegezünk, amíg elfogynak a hozzávalók. Végül sajttal és oregánóval megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
 
2 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #2 • 4 napja és 2 órája

Tésztával még mindig jobb.

Pocok • Megszállott #1 • 4 napja és 4 órája

Ejha. Krumpli se sokkal jobb mint a tészta