Hozzávalók:
2 kg burgonya
500 g darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g sűrített paradicsom
2 evőkanál finomliszt
5 dl tej
150 g reszelt sajt
só, bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
curry por ízlés szerint
1,5 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A burgonyát héjastól főzzük meg, majd hagyjuk picit hűlni, pucoljuk meg és vágjuk vékonyabb karikákra. Közben a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a darált húst. Ezután mehet bele a zúzott fokhagyma, néhány kanál víz, a sűrített paradicsom és a többi fűszer. Hagyjuk rotyogni az egészet, amíg meg nem fő a hús. A besamel mártáshoz olajon a lisztet megfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel és sűrűsödésig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
Állítsuk össze a lasagnet. Ehhez először egy sor krumplit teszünk le, majd jöhet a húsos ragu és a besamel, valamint pici sajt. Addig rétegezünk, amíg elfogynak a hozzávalók. Végül sajttal és oregánóval megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.