Krumplipürés sajtos tócsni

Mariann , 2018. június 16.
Mai receptünk egy nagyon ízletes krumplis tócsni, azonban itt a krumplit nem kell lereszelni, helyette krémes krumplipürét használunk. Igazi maradékmentő recept, ha túl sok pürét csináltál a hétvégi ebédhez.


Hozzávalók:
 600 g krumplipüré
 70 g sajt
 100 g liszt
 2 evőkanál aprított zöldhagyma
 1 db tojás
 1 csipet só
 2 dl olaj
 tejföl

Elkészítés:
Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a krumplipürét, a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást és a sót. Ehhez adjuk a felaprított hagymát. Az olajat forrósítsuk fel és süssük ki benne a tócsni szeleteket. Két kanál segítségével érdemes szaggatni őket.

Végül tejföllel kínáljuk.
 
2 hozzászólás

bababum • Pipi #2 • 5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Eddig csak reszelt krumpliból csináltam, de így is finom lehet.

krisztike • Überbrutál #1 • 5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Egyik nagy kedvencem.