2019. március 22., péntek • Beáta, Izolda

Krémes lencseleves

Mariann , 2019. január 01.
A lencsét nem csak főzelék formájában ehetjük, hanem készíthetünk belőle nagyon finom krémlevest is, melynek a receptjét most megmutatjuk. Hamar elkészíthetjük, nagyon egyszerű.


Hozzávalók:
 250 g vörös lencse
 2 evőkanál olívaolaj
 1 fej vöröshagyma
 1 db sárgarépa
 1 l húslevesalaplé
 2 evőkanál paradicsompüré
 1 db paradicsom
 
 1 dl főzőtejszín
 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:
Egy lábosban melegítsük fel az olajat, majd dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, répát és az átmosott lencsét. Ezután felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paradicsompürét, megsózzuk és felforraljuk. Közepes lángon addig főzzük, amíg minden megpuhul.

Levesszük a tűzről és botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és újra forraljuk. Ezután már lehet is tálalni apróra vágott petrezselyemmel.
 
nincs még hozzászólás