12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Krémes kukoricaleves

2019. július 27.
9.2201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy istenien krémes, édes leves, amit a nyáron folyamán érdemes elkészíteni, hiszen ilyenkor friss kukoricához juthatunk és nem kell konzervet használni. A gyerekek is nagyon kedvelni fogják.


Hozzávalók:
4 evőkanál vaj
4 evőkanál olaj
1 kisebb fej hagyma
500 g kukorica
1 gerezd fokhagyma
1,5 l víz
1 db leveskocka
1,5 dl tejszín

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd a vajon és az olajon puhára pároljuk. Ezután mehet bele a zúzott fokhagyma, a kukoricaszemek és a víz. Fűszerezzük leveskockával, érdemes zöldséglevest választani belőle. Főzzük puhára a kukoricát. Ezután egy keveset tegyünk félre, hogy legyenek igazi kukoricaszemek a levesben.

Öntsük a tejszínt a levesbe és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Visszatesszük a kiszedett levest és jól összefőzzük az egészet. Ízlés szerint lehet bele reszelt sajtot keverni vagy akár pirított baconnel is ízesíthetjük.
1 hozzászólás

Linda

5 éve, 25 napja

Ezt inkább csak magában.

válasz erre