Hozzávalók:
200 g puha vaj
200 g finomliszt
200 g barna cukor
4 db tojás
1,5 teáskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tej
3 teáskanál sütőpor
50 g holland kakaópor
250 g puha vaj
320 g porcukor
50 g holland kakaópor
0,5 dl tej
Elkészítés:
Egy nagy tálban habosra keverjük a 200 g vajat és a barna cukrot. Ezt követően egyenként belekeverjük a tojásokat is. A tejben keverjük el a szódabikarbónát és mehet ez is a tojásos keverékhez. A tésztába végül szitáljuk bele a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezzel össze is állt a tészta. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon egy óra alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet, amihez egy tálban a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd mehet bele a tej és a kakaópor is. Ha megsült a sütemény és kihűlt, akkor kenjük meg vastagon a krémmel és már lehet is tálalni.