15 °Ctiszta égbolt
2020. október 20., kedd • Vendel

Krémes csokoládés kocka

Mariann , 2020. május 18.
Mai receptünk egy istenien finom csokoládés édesség, amit a hétköznapokban is elkészíthetünk. Készíthetjük torta formában is, ha esetleg nem lenne otthon sima tepsi vagy ha valamilyen ünnepre készülünk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g puha vaj
 200 g finomliszt
 200 g barna cukor
 4 db tojás
 1,5 teáskanál szódabikarbóna
 2-3 evőkanál tej
 3 teáskanál sütőpor
 50 g holland kakaópor
 250 g puha vaj
 320 g porcukor
 50 g holland kakaópor
 0,5 dl tej

Elkészítés:
Egy nagy tálban habosra keverjük a 200 g vajat és a barna cukrot. Ezt követően egyenként belekeverjük a tojásokat is. A tejben keverjük el a szódabikarbónát és mehet ez is a tojásos keverékhez. A tésztába végül szitáljuk bele a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezzel össze is állt a tészta. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon egy óra alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a krémet, amihez egy tálban a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd mehet bele a tej és a kakaópor is. Ha megsült a sütemény és kihűlt, akkor kenjük meg vastagon a krémmel és már lehet is tálalni.
 
3 hozzászólás

csillucs • Nagymester #3 • 5 hónapja, 2 hete

De kár, hogy most nem ehetek ilyet.

bonita • Messiás #2 • 5 hónapja, 2 hete

Hmm kicsit olyan a tésztája mint egy brownie.

pilótakeksz • Messiás #1 • 5 hónapja, 2 hete és 1 napja

Már folyik is a nyálam. Nagyon jól néz ki.