2019. december 12., csütörtök • Gabriella

Krémes bazsalikomos paradicsomleves

Mariann , 2013. november 17.
Nincs is jobb egy tányér krémes paradicsomlevesnél, hogy felidézzük a nyár ízeit és vele együtt a legjobb nyári emlékeinket a borús, esős téli napokon.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 750 g érett paradicsom
 egy csipetnyi fűszerpaprika
 150 g betű tészta vagy kis kagyló tészta
 2 evőkanál olívaolaj
 140 g sűrített paradicsom
 egy fej vöröshagyma
 egy gerezd fokhagyma
 1 liter húsleves lé
 néhány levél friss bazsalikom
 csipet só, bors
 csipet oregánó
 kristálycukor

Elkészítés:
Egy fazékban felteszünk vizet forralni. A paradicsomok bőrét keresztben vágjuk be, majd dobjuk két percre őket a forrásban lévő vízbe, hogy könnyedén meghámozhassuk azokat. Miután meghámoztuk a paradicsomokat, turmixoljuk őket össze, hogy egy finom masszát kapjunk.

Vágjuk apróra a hagymánkat és hámozzuk meg a fokhagymánkat is. Az olívaolajunkat forrósítsuk fel egy lábosban, tegyük bele a vöröshagymát és nyomjuk bele a fokhagymát, kicsit megpirítjuk őket, végül beleszórjuk a fűszerpaprikánkat és elkeverjük a hagymával.

Az összeturmixolt paradicsomunkat öntsük rá a hagymánkra, és állandó kevergetés mellett körülbelül 10 percig főzzük.

Ezután felöntjük az alaplével, a sűrített paradicsommal és beleszórjuk a felaprított bazsalikomot is, majd ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és a kristálycukorral. Lefedve, 15 percig főzzük kis lángon, ha darabos maradna a levesünk, akkor kézi turmixgéppel dolgozzuk meg.

A tésztát külön sós, forró vízben főzzük meg, majd adjuk a levesünkhöz. Friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk is a krémes levesünket!
 
6 hozzászólás

bea74 • Pipi #6 • 6 éve, 6 hónapja és 8 napja

Nem vagyok oda a paradicsomlevesért, de ez nagyon jól néz ki!

Natasha • Überbrutál #5 • 6 éve, 7 hónapja és 3 napja

én még soha nem ettem paradicsomlevest, de nagyon jól hangzik fogok ilyet csinálni

Réka • Csirke #4 • 6 éve, 7 hónapja és 3 napja

ezer éve ettem paradicsomlevest
Csillucs betűtésztával a legjobb, de pirított kenyérkockákkal is finom

csillucs • Nagymester #3 • 6 éve, 7 hónapja és 4 napja

de imádom a paradicsomlevest betűtésztával tiszta retro kiskoromra emlékeztet

Hampster • Megszállott #2 • 6 éve, 7 hónapja és 4 napja

Kicsit borssal meghintve hmmmm...

bettike • Überbrutál #1 • 6 éve, 7 hónapja és 4 napja

Nyamiiiiii!