Hozzávalók:
750 g érett paradicsom
egy csipetnyi fűszerpaprika
150 g betű tészta vagy kis kagyló tészta
2 evőkanál olívaolaj
140 g sűrített paradicsom
egy fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
1 liter húsleves lé
néhány levél friss bazsalikom
csipet só, bors
csipet oregánó
kristálycukor
Elkészítés:
Egy fazékban felteszünk vizet forralni. A paradicsomok bőrét keresztben vágjuk be, majd dobjuk két percre őket a forrásban lévő vízbe, hogy könnyedén meghámozhassuk azokat. Miután meghámoztuk a paradicsomokat, turmixoljuk őket össze, hogy egy finom masszát kapjunk.
Vágjuk apróra a hagymánkat és hámozzuk meg a fokhagymánkat is. Az olívaolajunkat forrósítsuk fel egy lábosban, tegyük bele a vöröshagymát és nyomjuk bele a fokhagymát, kicsit megpirítjuk őket, végül beleszórjuk a fűszerpaprikánkat és elkeverjük a hagymával.
Az összeturmixolt paradicsomunkat öntsük rá a hagymánkra, és állandó kevergetés mellett körülbelül 10 percig főzzük.
Ezután felöntjük az alaplével, a sűrített paradicsommal és beleszórjuk a felaprított bazsalikomot is, majd ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és a kristálycukorral. Lefedve, 15 percig főzzük kis lángon, ha darabos maradna a levesünk, akkor kézi turmixgéppel dolgozzuk meg.
A tésztát külön sós, forró vízben főzzük meg, majd adjuk a levesünkhöz. Friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk is a krémes levesünket!