Még mindig lehet friss édes körtét kapni a boltokban, így ha Te is kedveled ezt a gyümölcsöt, akkor próbáld ki ezt az egyszerű rizottós ételt. Az édeskés körte nagyon jól harmonizál a gorgonzola sajttal, jó ízkombinációt ad.
Hozzávalók:
2 db körte
150 g gorgonzola sajt
400 g rizottó rizs
30 g vaj
2 evőkanál citromlé
1 l zöldségalaplé
1 dl száraz fehérbor
1 szál zeller
1 fej hagyma
só
kevés szerecsendió vagy pisztácia
Elkészítés:
A körtét pucoljuk meg és vágjuk kockákra, majd tegyük egy tálba és locsoljuk meg citrommal, nehogy bebarnuljanak. A zellert vágjuk kisebb darabokra, a hagymát pedig finomra. Kevés olajon megpároljuk mindkét zöldséget, majd a körték háromnegyedét hozzáadjuk.
Ehhez adjuk a rizst, amit picit megpirítunk, majd felöntjük a borral. Ha az elpárolgott, akkor mehet bele szépen lassan az alaplé is. Közben sózzunk és hagyjuk teljesen puhára főni a rizst.
A végén keverjük bele a megmaradt körtét és a sajtot is. Végül szerecsendióval vagy pisztáciával szórjuk meg tálalás előtt.