2019. szeptember 15., vasárnap • Enikő, Melitta

Körtés-fügés saláta

Mariann , 2019. szeptember 02.
Mai receptünk egy könnyed, nyár végi saláta, melyet bármikor összedobhatunk és vacsorára is tökéletes étel. A körte és a füge nagyon jól harmonizál egymással, mindehhez pedig érdemes friss kecskesajtot tenni.


Hozzávalók:
 4 db füge
 2 db körte
 1 csomag saláta keverék
 200 g friss kecskesajt
 1 tesákanál mustár
 2-3 evőkanál citromlé
 0,5 dl olívaolaj
 só, bors

Elkészítés:
A fügét és a körtét alaposan mossuk meg, majd a fügét vágjuk nyedekre, a körtét pedig kisebb szeletekre. Egy tálba szórjuk bele a salátát, dobjuk hozzá a fügét és a körtét, majd keverjük össze. Egy kisebb edénybe keverjük el a sót, borsot, olajat, citromlét és a mustárt, majd ezzel az öntettel öntsük nyakon a salátát.

Végül morzsoljuk rá a sajtot is a salátára. Ízlés szerint egy pici dióval is lehet még ízesíteni a salátát.
 
nincs még hozzászólás