2019. december 15., vasárnap • Valér

Körtés sült csirkecombok

Mariann , 2019. október 12.
Mai receptünk egy egyszerű őszi étel, amit akár a hétvégén is elkészíthetünk. A körte nagyon jól illik a sült húsokhoz és ha együtt sütjük, akkor még jobb az összhatás. Sült zöldségekkel tálalva tökéletes ebédre vagy vacsorára.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 egész csirkecomb
 2 db körte
 4 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál olaj
 1 teáskanál mustár
 1 teáskanál méz
 2 db fahéj
 só, bors
 petrezselyem

Elkészítés:
A csirkecombokat jól sózzuk be. Az olajat tegyük egy tálba, majd keverjük hozzá a borsot, a mézet és a mustárt, majd a páccal alaposan kenjük be a csirkecombokat. Ezt követően hagyjuk egy picit állni a húsokat. A combokat tegyük egy tálba, tegyünk alá pici olajat, majd dobjuk mellé a fokhagymákat, a fahéjat és a negyedekre vágott körtéket. Öntsük rá a maradék páclét, fedjük le és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 50-60 percig.

Akkor jó, ha már a csirke omlós, ekkor vegyük le a fóliát és süssük anélkül. Közben készítsünk hozzá köretet és szórjuk meg petrezselyemmel a csirkét.
 
1 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #1 • 2 hónapja, 1 hete

Ez nagyon jó. Körte finom.