Mai receptünk egy egyszerű őszi étel, amit akár a hétvégén is elkészíthetünk. A körte nagyon jól illik a sült húsokhoz és ha együtt sütjük, akkor még jobb az összhatás. Sült zöldségekkel tálalva tökéletes ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
2 db körte
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál méz
2 db fahéj
só, bors
petrezselyem
Elkészítés:
A csirkecombokat jól sózzuk be. Az olajat tegyük egy tálba, majd keverjük hozzá a borsot, a mézet és a mustárt, majd a páccal alaposan kenjük be a csirkecombokat. Ezt követően hagyjuk egy picit állni a húsokat. A combokat tegyük egy tálba, tegyünk alá pici olajat, majd dobjuk mellé a fokhagymákat, a fahéjat és a negyedekre vágott körtéket. Öntsük rá a maradék páclét, fedjük le és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 50-60 percig.
Akkor jó, ha már a csirke omlós, ekkor vegyük le a fóliát és süssük anélkül. Közben készítsünk hozzá köretet és szórjuk meg petrezselyemmel a csirkét.