Hozzávalók:
600 g sárgarépa
300 g újkrumpli
fél db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál köménymag
1 db leveskocka
1 csokor koriander
15 ml kókusztej
8 dl víz
Elkészítés:
A póréhagymát és a fokhagymát aprítsuk össze, majd kezdjük el pirítani kevés olajon. Ha már kicsit megfonnyadt, adjuk hozzá a köménymagot, sót, borsot, és pároljuk még néhány percig. Közben vágjuk össze a krumplit és a répát. Ezután adjuk a hagymás alaphoz és öntsük fel vízzel, dobjuk bele a koriander felét és fedjük le.
Főzzük 20 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ha megpuhultak, akkor egy botmixerrel pürésítsük a levest. Végül főzzük bele a kókusztejet és a maradék korianderrel megszórva tálaljuk.