12 ℃Részben felhős
2017. november 22., szerda • Cecília

Konfitált libacomb

Mariann , 2017. november 03.
Lassan itt van Márton-nap, amikor is a néphagyományok szerint libát kell enni. Ehhez ma mutatunk egy isteni receptet, amitől a libacomb omlós lesz és nagyon ízletes. Párolt lila káposztával a legfinomabb.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db libacomb
 1 teáskanál só
 8 szem bors
 2 szál rozmaring
 2 szál kakukkfű
 4 gerezd fokhagyma
 3 db babérlevél
 1 db vöröshagyma
 1 kg libazsír

Elkészítés:
A libacombokat helyezzük egy hőálló tálba. Ezután melléjük tesszük a fokhagymagerezdeket, a vöröshagymát és a fűszereket. Egy picit forgassuk át a combokat a fűszerekkel. Közben a libazsírt olvasszuk fel, majd az egészet öntsük a libacombokra, hogy szinte teljesen ellepje őket.

Ezután 125 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 2 és fél órán keresztül sütjük lassan a libacombokat. Ha letelt az idő, vegyük ki a libacombokat a zsírból a sütőt pedig tekerjük fel 190 fokra. Száraz tepsire tesszük a combokat és visszatesszük őket sülni, hogy a bőrük jó ropogós legyen.
 
2 hozzászólás

Sonci • Messiás #2 • 2 hete és 4 napja

Még eddig sose csináltam libát, de egyre jobban gondolkodom, hogy most fogok.

pilótakeksz • Messiás #1 • 2 hete és 4 napja

A libacombot nagyon szeretem jó kis lila káposztával.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.