9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Kolbászos-tejfölös burgonyaleves

2021. november 28.
69.8021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy finom forró levesnél nincs is jobb a hideg időben, ezért érdemes elkészíteni a mai receptünket, mely egy krémes, laktató burgonyaleves, ami a tejföltől lesz igazán krémes.


Hozzávalók:
500 g burgonya
1 fej vöröshagyma
1 db zeller
2 db fehérrépa
2 db sárgarépa
250 g kolbász (ízlés szerint)
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors
pici kakukkfű

Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze. A kolbászt szintén vágjuk össze karikákra. A hagymát kevés olajon elkezdjük párolni, majd kis idő után hozzáadjuk a kolbászt és a zöldségeket. Együtt pároljuk az egészet, majd felöntjük 1-1,5 l vízzel. Adunk hozzá sót, borsot és kakukkfüvet.

Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, ezt követően a tejföllel és a liszttel behabarjuk a levest. Majd lehet is tálalni.
1 hozzászólás

Tekla

2 éve, 7 hónapja és 3 napja

Bejön, tetszik.

válasz erre